Dragi Učenici i cijenjeni Roditelji!

Prosvjetno-kulturni Centar Mađara u Hrvatskoj pruža jedinstvene mogućnosti obrazovanja ne samo onim učenicima u Hrvatskoj kojima je materinski jezik mađarski, već i onima kojima on to nije.  Naime, odlično pripremljeni nastavnici, opremljenost koja u stopu prati novitete modernog doba obrazovanja te razredi koji broje malo učenika, ono je što očekuje polaznike ove ustanove.  Ustanova, čija povijest broji nešto više od petnaest godina, je tijekom svog postojanja pokazala da svojim učenicima može pružiti znanje s kojim će sa sigurnošću moći nastaviti svoje daljnje školovanje u bilo kojoj hrvatskoj ili mađarskoj obrazovnoj ustanovi.

Brojne studije pokazuju da dvojezičnost kasnije urađa plodom, odnosno ne samo što potiče aktivnost ljudskog mozga, već  je za dvojezične ljude točna izreka koja kaže da  toliko ljudi vrijediš koliko jezika govoriš.

U Europskoj Uniji mađarski jezik govori 15 milijuna ljudi, što nije zanemariv broj te je naravno i zbog toga bitno poznavanje ovog prelijepog, a ujedno i korisnog jezika. Poznavanje mađarskog jezika pruža nam mogućnost upoznavanja više od tisućljetne povijesti. Isto tako, njegovo znanje predstavlja prednost pri zapošljavanju ovdje u regiji.  Naime, sve je više mađarskih tvrtki koje otvaraju svoje poslovnice u Hrvatskoj, a isto tako je i sve više hrvatskih tvrtki koje šire svoje poslovanje u Mađarskoj. Takva poduzeća  rado upošljavaju djelatnike koji govore mađarski jezik te one koji osim hrvatskog i mađarskog jezika izvrsno govore engleski, njemački ili pak francuski jezik. U našoj se školi i iz tog razloga stavlja veliki naglasak  na učenje stranih jezika, a potvrda tome je to što na satima stranih jezika radimo u grupama s manje od pet učenika.

Cijenjeni Roditelju!

Prije nego donesete važnu odluku o izboru škole, pozivam Vas da dođete u Mađarski centar, u kojem ćemo Vas detaljno informirati o osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju u našoj ustanovi. U našoj školi Vi i Vaše dijete bit ćete u centru. 

 

S poštovanjem,

János Andócsi,

ravnatelj