Dana 6. ožujka 2018. naš su centar  posjetili učenici i profesori  škole Kaposvári Szakképzési Centrum Jálics Ernő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, iz grada Kadarkúta (Mađarska). Tijekom posjeta upoznali su se s radom naše škole, pogledali učionice, knjižnicu i sportsku dvoranu.  Nakon posjeta školi, imali su prilike upoznati i centar Osijeka i Tvrđu. Skupinu gostiju vodila je pedagoginja Erna Varga.

 
     

Dana 24. listopada 2017. godine mađarska zajednica u Osijeku obilježila je Dan sjećanja na mađarsku revoluciju iz 1956. godine. Na svečanosti obilježavanja revolucije sudjelovali su i učenici Centra. Dana 24. Listopada mađarski KUD Népkör i Generalni konzulat Mađarske u Republici Hrvatskoj organizirali su polaganje vijenaca kod vile Pauline Hermann gdje su tijekom revolucije 1956. godine primali i privremeno smještali izbjeglice iz Mađarske. Nakon polaganja vijenaca, posjetitelji su sudjelovali na svečanoj komemoraciji u Prosvjetno-kulturnom Centru Mađara u RH. O događajima tijekom revolucije govorio je dr. László Debreczeni koji je za vrijeme revolucije 1956. bio jedan od vođa sveučilišnog vijeća revolucije. Kraći program održali su studenti Katedre za mađarski jezik i književnost Sveučilišta J. J. Strossmayera iz Osijeka i učenici Centra. Učenici osnovne i srednje škole Centra  obogatili su program prikladnim pjesmama i recitacijama.

 
     

Povodom Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, posjetili smo Zlatnu gredu.

 
     
Povodom obljetnice rođenja Győző Csorba u našoj je školi 11. rujna 2017. otvorena izložba posvećena poznatom mađarskom  pjesniku i književniku. Na početku svečanog otvorenja izložbe u auli Centra učenicima se obratio generalni konzul Mađarske u RH, Antonio de Blasio i ravnatelj Centra, Janoš Andoči. Nakon toga učenici srednje škole (David Obermajer, Vivien  Varga i Evelin Angyal) pročitali su stihove iz životnog djela pjesnika. Izložbu je otvorio dogradonačelnik grada  Pečuha, László Őri.  
     

Na poziv Gimnazije Kosztolányi Dezső, nastavnici Atila Bognar i Atila Oroš te domar Šandor Adam sudjelovali su na malonogometnom turniru održanom povodom Dana zajedništva od 2. do 3. lipnja 2017. godine.

 
     

Dana 26. siječnja 2017. godine u auli Centra predstavljen je program DZMH-a o ruralnom i gospodarskom razvoju. Nazočne je pozdravio predsjednik DZMH-a, Šandor Jakab. Događaju su prisustvovali Péter Kiss-Parciu, zamjenik državnog tajnika za razvoj pograničnog gospodarstva pri Ministarstvu za vanjsku trgovinu i vanjske poslova, kao i Péter Skapinyecz ravnatelj središnjeg ureza MNKH-a mreže za trgovinski razvoj Srednje Europe. Voditelj ureda za ruralni i gospodarski razvoj Andor Pajrok upoznao je nazočne o prijedlogu i uvjetima natječaja. Program će osigurati potporu za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, poljoprivrednih strojeva, modernizaciju, osnivanje i održavanje stočarskih farmi kao i osnivanje poduzeća.

 
     

Izložba Gulag: Mađari u sovjetskim logorima 1944.-1956. održana je u prizemlju ustanove od 20. siječnja do 10. veljače 2017. Cilj izložbe je prikazati sudbinu zarobljenika i odati počast žrtvama komunističke diktature  koji su između 1944. i 1956. godine odvedeni na prisilni rad u različite logore u Sovjetskom Savezu.

 
     
 

Zahvaljujući  Generalnom Konzulatu Mađarske u Osijeku, u Centru je postavljena izložba pod nazivom Délvidéki Magyar Golgota 1944-45. Cilj ove izložbe bio je prikaz događaja koji su u povijesti bili prešućivani. U okviru nastave povijesti više je razreda imalo priliku analizirati i razgovarati o izloženom materijalu.

 
     

Na poziv Gimnazije Kosztolányi Dezső, ravnatelj Janoš Andoči, nastavnici Atila Bognar i Atila Oroš te domar Šandor Adam sudjelovali su na malonogometnom turniru održanom povodom Dana zajedništva od 3. do 4. lipnja 2016. godine. 

 
     

Centar su 4. svibnja 2016. godine posjetili učenici i nastavnici Gimnazije Bolyai Janos iz Kečkemeta.