UPISI U 1. RAZRED 2024./2025.

 

Upis djece u osnovnu školu Centra provodi se prema planu upisa koji donosi ured državne uprave Osječko – baranjske županije. Osnovna škola pri Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH nema određeno upisno područje.

U  I. razred osnovne škole obvezno se upisuju djeca koja su 1. travnja tekuće godine navršila šest godina života. Za nešto mlađe dijete možete tražiti prijevremeni upis, a polazak u školu možete odgoditi samo ako dijete ima većih zdravstvenih teškoća. Prije upisa u školu potrebno je obaviti liječnički pregled.

U slučaju da vaše dijete ima određenih teškoća te da mu je potrebna posebna pomoć ili oblik poučavanja, potrebna vam je dokumentacija drugih ustanova u kojima je dijete bilo obuhvaćeno procjenom, zdravstvenim, rehabilitacijskim ili drugim postupkom u predškolskoj dobi i/ili nalaz i mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Roditelji su obvezni ponijeti osobnu iskaznicu ili Uvjerenje o mjestu prebivališta, odnosno drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi njegov identitet i mjesto prebivališta ili boravišta. Potrebno je ponijeti i djetetov JMBG ili OiB, presliku domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja) te Mišljenje o psihofizičkom stanju djeteta u vezi pohađanja škole.

 

 Detaljnije informacije možete pronaći u izborniku Dokumenti.