24. rujna 2019.

Prosvjetno-kulturni centar ugostio je Kazalište lutaka Bóbita iz Pečuha. U utorak prije podne učenici OŠ Zmajevac, OŠ Korog, OŠ Lug i OŠ Laslovo te djeca iz vrtića i učenici našeg Centra pogledali su predstavu Robin Hood.Goste je pozdravio ravnatelj naše škole, Janoš Andoči.Predstava je održana zahvaljujući Generalnom konzulatu Mađarske u Osijeku, tom prilikom su učenici i njihovi učitelji besplatno doputovali u Osijek.

 
     

Dana 6. ožujka 2018. g. ustanovu je  posjetio Laslo Nemeš-Hangoló, koji je održao glazbenu predstavu pod nazivom Ide vlak. Predstava je bila namijenena polaznicima vrtića Bóbita i učenicima nižih razreda osnovne škole. Laslo Nemeš svoje predstave prikazuje od 1995. godine u školama te na raznim manifestacijama u Mađarskoj i izvan granica Mađarske. Hangoló, kako svi poznaju Lasla Nemeša,  do sada je  izdao četiri CD-a, koji su se jednako svidjeli i djeci i odraslima. Na četiri CD-a mogu se čuti pjesmice mađarskih pisaca (Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Gazdag Erzsi, Fekete István, Zelk Zoltán, Nagy Bandó András).

 
     

29.1.2018.

Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika darovao je Vrtiću Bobita didaktička sredstva i pomagala. Donacija je realizirana preko natječaja za razvoj mađarskih vrtića, u suradnji s Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt iz Budimpešte. Paket razvojnih i didaktičkih sredstava nazvan Mađarski kutak, doprinijet će kvaliteti rada u vrtiću, stjecanju znanja vezanih uz mađarsku kulturu i jačanju identiteta.

 
     

21.12.2017.

Prvi dan zime obilježili smo vožnjom Božićnim tramvajem kroz centar našega grada Osijeka  gdje nas je dočekao Djed Božićnjak s Vilenjakom.  Djeca su sudjelovala u predivnoj interaktivnoj predstavi , a na kraju je svako dijete dobilo poklon od Djeda Božićnjaka.

 
     

Božićna priredba polaznika Dječjeg vrtića Bobita  održana je 14. i  19. prosinca 2017. godine. Djeca su za gledatelje pripremila raznovrstan program: recitacije, pjesme,  igrokaze. Najviše ih je razveselio dolazak Djeda Božićnjaka koji ih je iznenadio poklonima.

 
     

Djeca iz odgojnih skupina našega vrtića, 7. i 21. prosinca 2017.  sudjelovala su na manifestaciji pod nazivom Božićna bajka u osječkom tramvaju. Djecu su u tramvaju zabavljali  Djed Božićnjak i animatori.

 
     

05.12.2017.

I ove smo godine u našem vrtiću, u suradnji s roditeljima, pravili tradicionalne božićne kolačiće koje smo poslužili gostima nakon božićne predstave
 
     

Polaznici vrtića Bobita 20. studenog 2017. posjetili su  Gradsku i sveučilišnu knjižnicu – Odjel za rad s djecom i mladima, gdje su se upoznali s radom ustanove.               

 
     

Ove godine naš je vrtić  započeo suradnju s Gradskom knjižnicom Beli Manastir, središnjom knjižnicom Mađara u RH. Knjižničari Žolt Rabi i  Renata Benić   pokazali su djeci koliko raznih knjiga može biti u knjižnici i kako se s nekim knjigama može čak i igrati. Djeci se to jako svidjelo, tako da je vrtić dogovorio daljnju suradnju. Knjižnica je vrtiću posudila 50 knjiga, većinom na mađarskom jeziku, za razdoblje od dva  mjeseca tako da će ih djeca moći pregledavati, čitati i posuđivati.

 
     

U goste nam je došla spisateljica Gabriela Dobszai. Oduševila je djecu kad im je ispričala svoju priču o vili.

 
     

7. 11. 2017.

Polaznici vrtića Bobita upoznali su se s knjižničarkom Dianom Dorkić i knjižnicom Centra te su razgledavali knjige namijenjene njihovom uzrastu.

 
     

27.10.2017. Posjet OTP banci

U sklopu suradnje s roditeljima, povodom Međunarodnog dana štednje, polaznici Vrtića Bobita posjetili su OTP banku. Sudjelovali  su  u radnom danu mame  Kovačić koja ih je upoznala sa svojim  zanimanjem. Djeca su pokazala svoje matematičke vještine uz brojanje novca,  prepoznavanje kune i forinte, pogađanje slika na poleđini novca.

 
     

18.10.2017.

 Vrtić Bobita posjetili su djelatnici Postaje prometne policije Osijek. Prometni su policajci educirali djecu o ponašanju u prometu i značenju prometnih znakova. Pokazali su djeci svoj automobil i motor. Djeca su uživala u atraktivnim događajima toga dana.

 
     

13.10.2017.  Festival tehničke kulture  

U organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture u Osijeku je održan Festival tehničke kulture na kojemu su sudjelovali polaznici našeg vrtića Bobita. Djeca su sudjelovala u raznim kreativnim radionicama i susrela se s mnogim inovativnim idejama.

 
     

9.-20. 10. 2017.

Obje skupine Vrtića Bobita i ove su godine obilježile Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz razne kreativne aktivnosti i igre. Mijesili su tijesto, pravili pizzu, upoznavali se s raznim sjemenkama, crtali pšenicu. Ukrasili su sobu dnevnog boravka nanizanim i osušenim jabukama. Na ulazu u vrtić djeca su uredila kutić s lutkama u narodnoj nošnji, krpanim stazama, policama i raznim starinskim ukrasima i vezenim natpisima.

 
     

2.10.2017.

Naši su vrtićanci 2. listopada posjetili  staru školu u Vardarcu. Djeca su mogla vidjeti kako su nekada izgledale učionice i kakva su se pomagala tada koristila u nastavi. U dvorištu škole djeci su bile ponuđene tradicionalne mađarske drvene igračke s kojima su se nekada igrali naši preci. Djeca su uživala u novim, zanimljivim igrama.

 
     

29.9.2017.

Posjetili smo Gradsku i sveučilišnu knjižnicu,  Ogranak Industrijska četvrt. Knjižničarka nas je upoznala s dječjim knjigama i pročitala nam priču.

 
     

Dana 5. lipnja  djeca su posjetila Umjetničku akademiju u Osijeku gdje su sudjelovala u interaktivnoj predstavi. Predstavila su mađarske narodne plesove i pjesme te izvela igrokaz.

 
     

U nastavku suradnje s roditeljima, dana 2. lipnja, posjetili smo obitelj Lovrić. Djeca su kod ljubaznih domaćina provela lijepo i veselo poslijepodne igrajući se u prirodi. 

 
     

1. i 9. lipnja 2017. g. održane su  tradicionalne završne svečanosti u vrtiću u sklopu kojih su ispraćena djeca koja na jesen kreću u školu. Svojim maštovitim izvedbama, plesom i pjesmom, pokazali su da su spremni za školu i nove obrazovne uspjehe.

 
     

Djeca iz sviju odgojnih skupina našeg vrtića 26. svibnja posjetila su osječki Muzej školjaka i vodenog svijeta . Tamo su se djeca upoznala s predstavnicima kopnenih i slatkovodnih mekušaca s našeg područja (Drava, Dunav, Kopački rit), fosilnim ostatcima Panonskog mora te različitim vrstama morskog svijeta. Sudjelovala su i na Danu otvorenih vrata Glazbene škole Franje Kuhača gdje su se pridružila mnogobrojnim organiziranim aktivnostima.

 
     

Polaznici vrtića 16. su svibnja posjetili novootvoreni pogon za sortiranje neopasnog otpada tvrtke Folding d.o.o. Tema ovog posjeta bila je reciklaža i zaštita okoliša, a djeca su se na zanimljiv način  educirala o tome zašto je važno odvajati otpad i čuvati okoliš.

 
     

Dana 4. svibnja djeca iz Vrtića Bobita posjetila su osječku vatrogasnu postaju gdje su se upoznala s radom vatrogasaca.

 
     

Polaznici vrtića 28. su travnja sudjelovali na Danu otvorenih vrata Poljoprivrednog fakulteta koji se održao u sklopu Festivala znanosti. Djeca su se tom prigodom  upoznala sa životinjskim svijetom te sudjelovala u mnogim pokusima.

 
     

Polaznici predškolske odgojne skupine Vrtića Bobita  od 21. do 23. ožujka 2017.g. sudjelovali su na tečaju plivanja u organizaciji Grada Osijeka.

 
     

Prvi  dan proljeća djeca odgojnih skupina našega vrtića obilježila su traganjem za vjesnicima proljeća u dvorištu ustanove. 

 
     

Dana 15. ožujka i ove smo godine prigodnim programom obilježili obljetnicu Mađarske revolucije iz 1848./1849.

 
     

Polaznici vrtića su 6. ožujka 2017.  pogledali lutkarsku predstavu pod nazivom Ebengubák u okviru projekta Országos Mesebérlet koja se održala u OŠ Zmajevac.

 
     

Uz glazbu i ples te puno raznih popularnih maski i kostima,  polaznici vrtića 23. veljače obilježili su  maskenbal.

 
     

Dana 14. veljače održan je Ples srdaca povodom obilježavanja  Valentinova, dana zaljubljenih.

 
     

Dana  8. veljače posjetio nas je Damir Kiraly, medicinski radnik  koji je djeci iz vrtića pokazao osnove pružanja prve pomoći. Djeca su mogla  pogledati  i provozati se vozilom prve pomoći.

 
     

Djeca iz odgojnih skupina našeg vrtića Bobita, 2. veljače posjetila su Kopački rit. Na tom su se izletu imala prilike upoznati  s biljnim i  životinjskim svijetom parka prirode.  

 
     

20. siječnja odgojna skupina Micimacko obradovala se prvim ovogodišnjim pahuljama i veselim igrama na snijegu.

 
     

U organizaciji Grada Osijeka polaznici dječjeg vrtića Bobita 16. siječnja sudjelovali su u školi klizanja na gradskom klizalištu.

 
     

Božićna priredba polaznika Dječjeg vrtića Bobita  održana je 21. prosinca 2016. godine. Djeca su za gledatelje pripremila raznovrstan program: recitacije, pjesme,  igrokaze. Najviše ih je razveselio dolazak Djeda Božićnjaka koji ih je iznenadio poklonima.

 
 

 

 

Árpád János Potápi, mađarski državni tajnik zadužen za nacionalnu politiku je 14. prosinca 2016. Centru svečano predao ključeve novog školskog minibusa te je pobjednicima natjecanja pod nazivom Naš je grad uručio nagrade u vrijednosti od 100 000 forinti.

 
     
 

Prigodom nadolazećih blagdana, u našem je vrtiću 8. prosinca održana božićna radionica izrade medenjaka, čime je nastavljena izvrsna suradnja s roditeljima. Djeca su medenjake  odnijela u obližnji Dom za starije i nemoćne osobe.

 
     
 

Djeca iz odgojnih skupina našega vrtića Bobita su 5. prosinca sudjelovala na manifestaciji Božićna bajka u osječkom tramvaju. Djecu su zabavljali  Djed Božićnjak i animatori.

 
     

Polaznici vrtića su 14. studenog 2016. posjetili Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Odjel za rad s djecom i mladima gdje su se upoznali s radom ustanove.

 
     
 

Povodom Dana štednje Micimacko skupina je posjetila ispostavu Zagrebačke banke. Voditelj banke nas je primio i djeci je pokazao puno zanimljivosti.

 
     

Polaznici vrtića Bobita su se 25. listopada 2016. godine upoznali s knjižničarkom Dianom Dorkić i knjižnicom Centra te su razgledavali knjige namijenjene njihovom uzrastu.

 
     
 

Povodom Dana kruha polaznici vrtića su pravili pekarske proizvode.

 
     

Tradicionalno smo povodom jeseni posjetili obitelj Szabo u Karancu 10. listopada 2016. Polaznici vrtića su se upoznali s berbom grožđa i načinima preradbe/obrade ovog voća.  

 
     

7. listopada 2016.  u suradnji suradnji s roditeljem Mirom Čabaijem, održali smo kreativnu radionicu na temu jesenji plodovi.

 
     

3. listopada 2016. posjetilo nas je dječje putujuće kazalište s predstavom pod nazivom Zvijezda i Nosonja. Djeca su uživala u zanimljivoj i poučnoj predstavi.

 
     

Trener Nogometnog kluba Osijek, Igor Budiša je organizirao posjet polaznika vrtića klubu 29. rujna 2016. godine. Nakon razgledavanja, organiziran je trening te susret s igračima.

 
     

Posjetili smo edukativni Kukuruzni labirint 13. rujna 2016. godine gdje smo osim obilaska labirinta sudjelovali u kreativnim radionicama, igrama i kvizu. Labirint je projekt Udruge Kreativna rekreacija, a osmišljen je kako bi promovirao boravak u prirodi, poticao ekološku svijest i intelektualnu radoznalost te razvijao smisao za orijentaciju kod djece i odraslih.

 
     

10. lipnja 2016. održan je Vodeni dan – igre s vodom.

 
     

9. lipnja 2016. polaznici su posjetili zoološki vrt.

 
     

7. lipnja 2016. održan je susret s ostalim polaznicima vrtića.

 
     
  3. lipnja 2016. održana je završna svečanost i ispraćaj predškolskog uzrasta.  
     

27. svibnja 2016. polaznici su posjetili Vodenicu.

 
     
  20. svibnja 2016. održana je završna svečanost i ispraćaj predškolskog uzrasta.  
     

18. svibnja 2016. polaznici su posjetili park prirode Kopački rit.

 
     

28. travnja 2016. u sklopu projekta posjetili smo obližnji poštanski ured.

 
     
22. travnja 2016. obilježen je Dan planete zemlje uređivanjem okoliša vrtića.  
     
14. travnja 2016. polaznici vrtića su posjetili rođendaonicu Havanna.  
     
Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture tata Lovrić je 30. ožujka 2016. održao aktivnost tjelesnog odgoja za polaznike predškolskog uzrasta.    
     

22. ožujka 2016. obilježili smo Dan zaštite voda raznim aktivnostima i eksperimentima.

 
     
Polaznici predškolskog uzrasta su od 16. do 18. ožujka 2016. sudjelovali na tečaju plivanja u organizaciji Grada Osijeka.  
     
Polaznici vrtića su 19. veljače 2016. posjetili Gradsku i sveučilišnu knjižnicu gdje se održao programu povodom Međunarodnog dana materinskog jezika. Polaznici su upoznali svoje vršnjake s mađarskim jezikom.  
     
12. veljače 2016. održan Ples srdaca povodom obilježavanja  Valentinova, dana zaljubljenih.  
     

Polaznici predškolskog uzrasta su 1. veljače 2016. pohađala tečaj klizanja na gradskom klizalištu u organizaciji Grada Osijeka.

 
     
26. siječnja 2016. polaznike vrtića je posjetio mađioničar Saša Gerber.  
     

Održan je maskenbal u vrtiću od 25. do 29. siječnja 2016. godine.

 
     
Polaznici vrtića su 20. siječnja 2016. posjetili kino te pogledali animirani film pod nazivom Medo sa sjevera.  
     

Božićna priredba polaznika dječjeg vrtića je održana 18. prosinca 2015. godine. 

 
     

Učenici nižih razreda osnovne škole i polaznici dječjeg vrtića Bobita su 7. prosinca 2015. godine bili na vožnji osječkim božićnim tramvajem.

 
     

 

Dana 2. prosinca 2015. godine u dječjem vrtiću Bobita održana je božićna radionica polaznika i roditelja.   
     

Polaznici dječjeg vrtića Bobita su 6. studenog 2015. posjetili Zračnu luku Klisa.  
     

 

U suradnji s Crvenim križem Osijek, 16. i 26. studenog  2015. godine, za polaznike vrtića  i učenike nižih razreda osnovne škole Centra, organizirane su radionice s temom Trgovine ljudima.   
     

Tijekom listopada polaznici su posjetili dom umirovljenika.

 
     
  Posjetom tvornici Meggle polaznici vrtića su se upoznala s odradom mlijeka i mliječnih proizvoda.  
     

Splitsko kazalište Z produkcija se 20. listopada predstavila igrokazom Keko eko.  
     

Dan kruha polaznici vrtića su obilježili 9. listopada pravljenjem pizze i posjetom obližnjoj pekari Hit.  
     

U rujnu su polaznici vrtića posjetili obiteljsko gospodarstvo Roža iz Suze i eko gospodarstvo Orlov put u Bilju.  
     

Polaznici vrtića su različitim edukativnim aktivnostima obilježili Dan planeta.  
     

U organizaciji Grada Osijeka polaznici dječjeg vrića Bobita i ove su godine sudjelovali u školi klizanja na gradskom klizalištu. Škola klizanja trajala je pet dana, nakon čega je uslijedilo natjecanje polaznika iz svih osječkih vrtića. Natjecanje se održalo 26. veljače 2015. Iz dječjeg vrtića Bobita natjecale su se dvije polaznice te su osvojile 10. mjesto.  
     

Polaznike dječjeg vrtića Bobita 17. veljače 2015. posjetio je mađioničar Saša Gerber. Prigodnim programom i ovaj put je djecu uspio nasmijati, zabaviti i odvesti u svijet čarolije. Polaznici vrtića su posebno uživala u ulozi pomoćnika mađioničara.  
     

Uz glazbu, ples, različite društveno-zabavne igre, tradicionalna jela polaznici vrtića su 12. veljače 2015.obilježili fašnik.  
     
 

Polaznici vrtića Bobita su 16. i 18. prosinca pripremili boűiáni program. Recitirali su, plesali, pjevali te izveli igrokaz, a najviše ih je razveselio dolazak Djeda Božićnjaka koji ih je iznenadio poklonima. Polaznici vrtića su izradili poklone svojim roditeljima, a nakon svečanog programa uslijedio je domjenak.

 
     
  Polaznici vrtića Bobita i učenici nižih razreda osnovne škole su 9. prosinca sudjelovali na prikazivanju prezentacije u sklopu Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja. Zahvaljujući predstavnicima PUZS, HGSS-a, DVD-a Gornji Grad i prve PP Osijek naučili broj hitne službe 112, ulogu žurnih službi te kako postupiti u slučaju požara, poplave ili potresa.  
     
 

Vrtić je posjetio Sv. Nikola koji je polaznicima vrtića ostavio poklone. Polaznici su obilježili dan uz pjesmu, čitanjem priča te crtanjem lika Sv. Nikole.

 
     
 

Polaznici vrtića Bobita su se 5. prosinca provozala božićnim tramvajem, božićnoj predstavi te slatkom poklonu Djeda Božičnjaka.

 
     
 

U suradnji s roditeljima i djecom održane su 3. i 10. prosinca 2014. godine božićne radionice izrade vanilin kiflica i medenjaka te ukrašavanje istih. Medenjake će polaznici vrtića odnijet u obližnji starači dom.